Under en dag blickar vi ut i rymden. Det blir föreläsningar och workshops. Lyssna till föreläsningen ”10 steps to Apollo 11” och välj vilken workshop du vill delta i:
1. CanSat och programmering med Arduino
CanSat är ett internationellt koncept där elever får genomföra ett spännande och pedagogiskt rymdprojekt som kan användas i undervisningen i teknik och programmering. Projektet är utformat för att konstruera en liten satellitmodul (sond).
2. Klimatdetektiverna
Klimatdetektiverna är ett skolprogram framtaget av Europeiska rymdorganisationen Esa och vänder sig till elever i åldern 8-15 år. Eleverna utmanas att bli klimatdetektiver och undersöka sin närmiljö. De får utforska och analysera ett miljöproblem, och föreslå åtgärder för att minska de negativa miljöeffekterna.
3. Moon Camp Challenge
I år är det 50 år sedan den första människan landade på månen och Europeiska rymdorganisationen Esa uppmärksammar denna milstolpe i människans utveckling på många sätt – bland annat genom ett nytt spännande projekt för elever i alla åldrar som heter “Moon Camp Challenge”. Projektet passar i de naturvetenskapliga kursplanerna för både grund- och gymnasieskolan.
4. Nordic Eseros rymdresurscafé
En del unga fascineras av rymden. Allt som finns utanför jordens atmosfär blir per automatik spännande. För andra räcker det gott med en bra utsikt. I de flesta klasser finns båda dessa grupper representerade och det kan vara en utmaning. Men det finns också verktyg att ta till. På Nordic Eseros hemsida finns många klassrumsresurser samlade. Med de hjälpmedlen kan eleverna prova på att vara forskare eller ingenjörer som räknar, beräknar, programmerar och bygger modeller.
Studiedagen är kostnadsfri och inkluderar mat och dryck.
Datum: torsdag 21 mars eller fredag 22 mars, kl 09.00 – 16.00 (välj dag som passar dig bäst)
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm
Anmälan: Anmäl dig här.
Läs mer om programmet och praktisk information här.