Bloggen - Bemannad rymdfart

Följ uppsändningen av Marcus Wandt

Följ uppsändningen av Sveriges nästa astronaut Marcus Wandt torsdagen den 18 januari klockan 22.49 svensk tid. ESA direktsänder när Falcon 9-raketen lyfter mot den internationella rymdstationen från Kennedy Space Center i Florida.
Följ uppsändningen av Marcus Wandt
Marcus Wandt blir tredje svensk i rymden. Bild: Axiom
Ämnen:
´
Publicerad
2024-01-17
Dela artikel:

– Det senaste året har jag längtat efter att få åka ut i rymden. Just nu är jag helt uppfylld av en känsla av stor förväntan blandad med total fokus på allt jag ska göra och få uppleva, säger Marcus Wandt, som nu räknar timmarna fram till uppsändning.

Den planerade uppsändningen den 17 januari kl 23.11 flyttades fram till den 18 januari kl 22.49 svensk tid. Orsaken är att man behövde undersöka de tekniska delsystem som är kopplade till de fallskärmar som används vid återinträde i atmosfären och vid landning.

Se uppsändningen av Sveriges nästa astronaut

ESA direktsänder när Marcus Wandt lyfter mot den internationella rymdstationen. Sändningen startar kl 20.40 och uppsändningen är planerad till kl 22.49.

Här kan du även se dockningen när Marcus Wandt och hans astronautkollegor anländer till den internationella rymdstationen i Crew Dragon-kapseln, cirka 36 timmar efter uppsändning. 

Se uppsändningen direkt här nedan: