Bloggen

Välkommen till ett nytt utseende på Rymdkanalen

Europa maj 2014. Bilden är en komposition av flera bilder tagna från satelliten Proba-V
Källa: ESA/VITO
´
Publicerad
2014-08-25
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Rymdkanalen startades av Rymdstyrelsen för drygt fem år sedan inför astronauten Christer Fuglesangs andra rymdresa. Vi visste att det finns ett stort intresse för att följa både en svensk astronaut i rymden, hur man jagar i kapp en komet eller se selfies från en ensam rymdbil på Mars. Rymdkanalen vill ge alla möjlighet att på enkelt sätt följa aktuella händelser i rymdvärlden


Nu har vi ändrat utseendet på Rymdkanalen, det ska också vara enklare att följa oss på mobiler och andra apparater eller storlekar på bildskärm.


Vi har fått önskemål om att ni vill kunna söka bättre eller se ämnesvisa översikter av allt vi har skrivit inom ett särskilt område. Efter en del funderingar bestämde vi oss för att använda samma system som biblioteken börjar använda, WebDewey. Testa att klicka på fliken och hör gärna av dig om du har synpunkter.  


Under de drygt fem år som Rymdkanalen har varit i drift har vi publicerat ett otal antal inlägg, vi har haft temaveckor i samband med intressanta händelser som asteroider eller miljösatelliter. Christer Fuglesang har varit en återkommande gäst i flera av våra 183 videofilmer. Innehållet på Rymdkanalen ses av drygt 6000 besökare per månad och 400 000 sedan start. Rymdkanalen fungerar även som underlag och fakta för elever och lärare i skolan.


Nu ser vi fram emot dina synpunkter på Rymdkanalen, både positiva och negativa kommentarer är välkomna. Och om rymden är oändlig har vi en hel del kvar att berätta om.


Johan Marcopoulos, informationsansvarig på Rymdstyrelsen