Bloggen

Historiskt många i rymden = mer forskning = längre mellan tvättbyten

´
Publicerad
2009-05-27
Uppdaterad
2018-03-15
Dela artikel:

Idag kl. 12.34 drog en rysk Sojuz-kapsel iväg från rymdbasen Bajkonur med destination ISS. Det är tre astronauter ombord, en ryss, en kanadensare, ingen Bellman men en belgare. På fredag dockar de med ISS och det som är historiskt är inte att det är sex astronauter ombord på ISS samtidigt utan att de nya astronauterna ska ingå i besättningen på ISS. Det betyder att ISS äntligen får full besättning, det har funnits människor på ISS hela tiden sedan november 2000 men nu äntligen kommer det att finnas en komplett besättning.

Eftersom ISS ännu inte är helt färdigbyggd går det åt rätt mycket astronauttid till att sköta om och bygga ut ISS men med sex personers besättning blir det mycket mer tid över till att genomföra experiment och bedriva längre forskningsprojekt. Men det betyder också att kravet på att få upp mat och andra förnödenheter ökar. Betyder att det blir längre mellan tröjbytena på ISS?