Sök till sommarens rymdkurs i Alperna

Om du studerar teknik eller naturvetenskap på universitets- eller högskolenivå och är intresserad av rymden kan du söka till Summer School Alpbach - en tio dagar lång sommarkurs i de österrikiska Alperna. Temat för sommarskolan 2018 är ”Sample return from small solar system bodies”. Föreläsningar om tidigare upptäcker och aktuell forskning kommer att varvas med grupparbeten där du funderar runt hur du och dina lagkamrater med hjälp av rymdfarkoster kan studera solsystemets mindre delar och i bästa fall hitta sätt att ta med prover tillbaka till jorden för vidare studier.

Sommarskolan är en utmaning. Det är långa arbetsdagar och du förväntas tillämpa kunskaper och tekniker som du precis lärt dig. Ditt team består av internationella forskare och ingenjörer, och du behöver balansera vetenskapliga mål och krav med realistiska begränsningar i form av design och kostnader. Läs mer om vilken behörighet som krävs, hur du ansöker till kursen samt ansöker om resebidrag här. Sista ansökningsdag är 31 mars 2018.

Summer School Alpbach arrangeras av Aeronautics and Space Agency of FFG och den Europeiska rymdorganisationen, Esa, tillsammans med de nationella rymdmyndigheterna i Esas medlemsländer. I Sverige är det Rymdstyrelsen.

Senast uppdaterad: 19 februari 2018