Så firas 10 årsjubileet av Fuglesangs första rymdfärd

För att fira 10 årsjubileet av Christer Fuglesangs första rymdfärd arrangerar Rymdstyrelsen två unika föreläsningar under december 2016. För extra stjärnglans har Rymdstyrelsen bjudit in den svensk-amerikanska astronauten Jessica Meir till Sverige för att blicka framåt och se vad som ligger framför rymdnationen Sverige.
 
 
Träffa Sveriges nästa astronaut Jessica Meir (gratis)
9 december 2016 på Stadsbiblioteket i Göteborg, kl 12-13
 
2015 blev nästa svensk redo att åka ut i rymden när den svensk-amerikanska Nasa-astronauten Jessica Meir avslutade sin astronautträning. Kanske blir hon första kvinnan på månen? Kanske blir hon första svensken på Mars?
 
Läs mer på Göteborgs stadsbiblioteks webbsajt (OBS: det står fel datum på denna sida just nu, rätt ska vara 9 december)
 
 
10 år sedan Fuglesangs första rymdfärd (förköp, 50/100 kronor via Naturhistoriska riksmuseet)
10 december 2016 på Naturhistoriska museet i Stockholm, kl 13-14:30
Föreläsningen kommer även livesändas gratis på Rymdstyrelsen.se
 
Ta chansen att lyssna på när Christer Fuglesang och den svensk-amerikanska Nasa-astronauten Jessica Meir berättar om sina erfarenheter och förhoppningar om människans roll i rymden. Rymdstyrelsens generaldirektör Olle Norberg kommer också berätta om vad som hänt i rymdsverige sedan Christer Fuglesangs första flygning. Moderator för evenemanget är Clara Henry. Föreläsningen ges på svenska av Christer Fuglesang och på engelska av Jessica Meir. Rekommenderad ålder: från 12 år.
 
Samma dag som föreläsningen ges har Cosmonova  premiär på filmen A Beautiful Planet – en film som är helt inspelad på den Internationella rymdstationen, ISS. Den 10 december ges två specialvisningar med frågestund med Christer Fuglesang och Jessica Meir.
 
Läs mer på Naturhistoriska riksmuseets webbsajt

Senast uppdaterad: 14 november 2016