Christer Fuglesangs skolturnéer

Två gånger per år Sveriges enda astronaut Christer Fuglesang på en skolturné till högstadieskolor. Myndigheten besöker framför allt åttondeklassare, då de har sitt gymnasieval framför sig.

Turnén, som är ett arrangemang av Rymdstyrelsen, syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos både elever och lärare. Christer pratar rymd med eleverna och de i sin tur ställer frågor och i vissa skolor håller de även egna presentationer om områden inom naturvetenskapen som de har fördjupat sig i.

 
Höstterminen 2017 besökte Christer Fuglesang skolor i Visby och Stockholm.

Vårterminen 2017 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Kalmar, Borgholm, Torsås, Karlskrona, Kristianstad och Sölvesborg.

Höstterminen 2016 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Luleå, Kalix, Haparanda, Norrfjärden, Hortlax, Boden och Älvsbyn.

Vårterminen 2016 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Linköping, Mjölby, Norrköping, Finspång, Söderköping och Nyköping.

Höstterminen 2015 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Ängelholm, Helsingborg, Malmö, Staffanstorp, Skurup, Lund, Ystads kommun och Trelleborgs kommun.

Vårterminen 2015 besökte Christer Fuglesang skolor i Trollhättan, Uddevalla, Göteborg, Varberg, Falkenberg och Halmstad. Även Chalmers tekniska högskola i Göteborg fick besök av vår astronaut.

Höstterminen 2014 besökte Christer Fuglesang skolor i bland annat Gävle, Ockelbo, Hudiksvall och Kilafors. Även lärarhögskolan i Gävle fick besök.

Vårterminen 2014 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Dalsland, Värmland och Närke.

Höstteterminen 2013 besökte Christer åttondeklassare i norra Sverige.

Du kan läsa mer om turnéerna här.

 

Vill du ha ett skolbesök av Christer Fuglesang?

Det går inte att boka eller beställa ett skolbesök av Christer Fuglesang av Rymdstyrelsen, men du får gärna skicka in en intresseanmälan. Du kommer att bli kontaktad av oss om ett skolbesök blir aktuellt.

Skolans namn:
 
Var ligger skolan?
 
Antal högstadieelever på skolan:
 
E-postadress till kontaktperson: